06 50508776 info@st-ninians.com

Historie

Wegwijzer_klein

Onze kennelnaam refereert aan een conferentieoord in het Schotse Crieff waar wij in 1988 tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie hebben overnacht. St. Ninians is ook een plaatsje vlakbij Stirling.

Onze eerste reu Lazer, een sable, hebben we in het najaar van 1990 bij de kennel Of The Scottish Heights gekocht. Lazer is geboren in een nest met 6 reuen. Hij heeft in het nest en daarna geleerd hoe hij voor zichzelf moest opkomen en deed dat ook. Voor ons een geweldige hond, maar zeker niet de gemakkelijkste om mee te beginnen.Omdat Lazer nogal vaak alleen was hebben we besloten dat er een kameraad bij moest komen. En ja, binnen een jaar kwam er een tweede reu bij, Andor een tricolour reu van de Karava kennel uit Engeland.

Kennel 'Karava'

‘Karava’

Andor was het tegenovergestelde van Lazer. Zacht en aanhankelijk van karakter. Als een andere reu dominant wilde zijn, liep hij weg en vond het prima. Een echte “engelse” gentlemen. Na twee reuen wilden we er graag een teefje bij en na lang en bewust zoeken kwamen we uit bij de kennel Roanburn in Schotland.

 

Roanburn

Roanburn

Daar kochten we in 1993 onze tricolour teefje Detta “Roanburn Hidden Images”, waarna we onze kennelnaam hebben aangevraagd. Ons eerste nest werd in 1995 geboren en vanaf dat moment zijn we volledig besmet met het welbekende collievirus.
Inmiddels zijn we 25 jaar en 21 nesten verder en genieten we nog dagelijks van het prachtige ras. Meer informatie over onze honden kunt u vinden bij Onze Collies.