06 50508776 info@st-ninians.com

Hoe het is ontstaan

Lees het verhaal hoe onze kennel 25 jaar geleden is ontstaan…….

Conferentieoord in het Schotse plaatsje Crieff

 

Onze kennelnaam refereert aan een conferentieoord in het Schotse Crieff waar wij in 1988 tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie hebben overnacht. St. Ninians is ook een plaatsje vlakbij Stirling.

Sinds 1990

Onze eerste reu Lazer, een sable, hebben we in het najaar van 1990 bij de kennel Of The Scottish Heights gekocht. Lazer is geboren in een nest met 6 reuen. Hij heeft in het nest en daarna geleerd hoe hij voor zichzelf moest opkomen en deed dat ook. Voor ons een geweldige hond, maar zeker niet de gemakkelijkste om mee te beginnen.Omdat Lazer nogal vaak alleen was hebben we besloten dat er een kameraad bij moest komen. En ja, binnen een jaar kwam er een tweede reu bij, Andor een tricolour reu van de Karava kennel uit Engeland.

 

‘Karava’

 

Andor was het tegenovergestelde van Lazer. Zacht en aanhankelijk van karakter. Als een andere reu dominant wilde zijn, liep hij weg en vond het prima. Een echte “engelse” gentlemen. Na twee reuen wilden we er graag een teefje bij en na lang en bewust zoeken kwamen we uit bij de kennel Roanburn in Schotland.

‘Roanburn’

Na informatie te hebben ingewonnen bij de kennel Of The Cleveland Hills, besloten we contact op te nemen bij de Kennel ‘Roanburn’ in het pitoreske plaatsje Lanark in Schotland (net onder Glasgow). Daar kochten we in 1993 onze eerste tricolour teefje Detta “Roanburn Hidden Images”, waarna we onze kennelnaam hebben aangevraagd. Wij wilde eerst een teefje hebben van ‘Roanburn Black Cherry (Detta), maar er was geen tricolor teefje geboren, allen maar sable’s. Zij had toen nog wel een Linaire nest liggen met vijf tricolor teefjes daarbij. Daar viel onze keus op onze ‘Detta’. gwen Hartley vroeg ons toen of wij een keus wilde maken tussen twee mooi sable reutjes, want zij kon geen keus maken. Natuurlijk vertelde wij dat wij bleu waren, maar hebben toen toch een keus gemaakt niet wetende dat vele jaren later deze reu de opa werd van onze Sunday. 

Ons eerste nest van Detta werd in 1995 geboren en vanaf dat moment zijn we volledig besmet met het welbekende collievirus.

Inmiddels zijn we 25 jaar en 22 nesten verder en genieten we nog dagelijks van het prachtige ras. Meer informatie over onze honden kunt u vinden bij Onze Collies.

Foto: Gwen Hartley met Detta (Tricolor)