Hoe het begon

Lees hier hoe onze kennel 25 jaar geleden is ontstaan…….

Conferentieoord
“St. Ninians”
in het Schotse plaatsje Crieff

 

Onze kennelnaam refereert aan een conferentieoord in het Schotse Crieff waar wij in 1988 tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie hebben overnacht. St. Ninians is ook een plaatsje vlakbij Stirling.

Sinds 1989

Onze eerste reu Lazer, een sable, hebben we in het najaar van 1989 bij de kennel Of The Scottish Heights gekocht. Lazer is geboren in een nest met 6 reuen. Hij heeft in het nest en daarna geleerd hoe hij voor zichzelf moest opkomen en deed dat ook. Voor ons een geweldige hond, maar zeker niet de gemakkelijkste om mee te beginnen. Omdat Lazer nogal vaak alleen was hebben we besloten dat er een kameraad bij moest komen. En ja, binnen een jaar kwam er een tweede reu bij, Andor een tricolour reu van de Karava kennel uit Engeland.

 

‘Karava’

 

Andor was het tegenovergestelde van Lazer. Zacht en aanhankelijk van karakter. Als een andere reu dominant wilde zijn, liep hij weg en vond het prima. Een echte “engelse” gentlemen. Na twee reuen wilden we er graag een teefje bij en na lang en bewust zoeken kwamen we uit bij de kennel Roanburn in Schotland.

‘Roanburn’

Na informatie te hebben ingewonnen bij de kennel Of The Cleveland Hills, besloten we contact op te nemen met de Kennel ‘Roanburn’ in het pittoreske plaatsje Lanark in Schotland (net onder Glasgow). Daar kochten we in 1993 onze eerste tricolour teefje Detta “Roanburn Hidden Images”, waarna we onze kennelnaam hebben aangevraagd. Wij wilden graag een teefje hebben van ‘Roanburn Black Cherry (Detta), maar er werd geen tricolor teefje geboren, allen maar sables. Roanburn had op dat moment nog wel een Lynaire nest liggen met vijf tricolor teefjes daarbij. Daar viel onze keus op onze ‘Detta’.
Gwen Hartley vroeg ons of wij een keus wilden maken tussen twee mooie reutjes uit het sable nest, want zij kon niet kiezen welke ze wilde aanhouden. Natuurlijk vertelden wij dat wij onervaren waren, maar hebben toen toch een keus gemaakt niet wetende dat vele jaren later deze reu de opa werd van onze Sunday. 

Ons eerste nest van Detta werd in 1995 geboren en vanaf dat moment zijn we volledig besmet met het welbekende collievirus.

Inmiddels zijn we 25 jaar en 22 nesten verder en genieten we nog dagelijks van het prachtige ras. Meer informatie over onze honden kunt u vinden bij Onze Collies.

Foto: Gwen Hartley met Roanburn Black Cherry (tricolor)